Marieke van Ingen - Baritonsaxofoon  
 

 

Marieke van Ingen-Grootenboer is opgegroeid in een muzikaal gezin met 5 kinderen, waarvan Marieke de tweede was en waar iedereen een muziekinstrument bespeelde.    

 
Marieke is, zoals velen, begonnen op de blokfluit. Thuis werd hard geoefend; blokfluit met mama samen en ritmes met papa. Al vrij snel werd gekozen voor de alt-saxofoon. Eigenlijk pasten haar vingers net niet op de grepen van de sax, maar gelukkig werd haar de sax niet meer afgenomen.
Zowel blokfluitles als saxofoonles kreeg Marieke de eerste jaren van Marianne de Man. Daarna kwam docent Arie Heijkoop door wie het niveau nog eens flink werd opgeschroefd. Zo haalde ze alle diploma's met mooie resultaten, een aantal cum laude. Ook nam ze regelmatig deel aan diverse solistenconcoursen.
In 2008 kwam er binnen fanfareorkest De Hoop een plaats vrij op de bariton sax. Aangezien er een overvloed aan alt-saxen was en Marieke de bari wel erg leuk vond, is ze hierop overgegaan.
Nu vormt ze dus op de baritonsax, samen met zus Harmke op alt-sax en 2 collega's van fanfare-orkest De Hoop,  saxofoonkwartet BLAST.
     

Terug