Cees Jongejan - Sopraansaxofoon    
 

Cees begon zijn muzikale carrire op achtjarige leeftijd toen zijn vader hem zijn eerste saxofoonlessen gaf. Na enige tijd kwam Cees terecht bij de muziekschool van muziekvereniging Sempre Crescendo in zijn woonplaats Middelharnis, waar hij les kreeg van docent Arie Heijkoop. Begeleid door Arie behaalde Cees in de periode 1990-1994 de muziekschooldiploma's A tot en met D, waarvan enkele met onderscheiding.

   

Cees speelt al sinds 1989 altsaxofoon in het fanfareorkest van Sempre Crescendo, en na enkele invalbeurten werd hij in 1997 tevens lid van fanfareorkest De Hoop uit Stellendam, waar hij sopraansaxofoon speelt. Bij andere orkesten in de regio valt Cees af en toe in.

Tussen 1996 en 1998 maakte Cees deel uit van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, en tijdens zijn studie bestuurskunde in Rotterdam speelde hij in de bigband van de Erasmus Universiteit.

Bij Saxofoonkwartet BLAST speelt Cees sopraansaxofoon, en daarnaast is hij altijd bezig om nieuw repertoire voor het kwartet bij elkaar te sprokkelen.

In het dagelijks leven is Cees werkzaam als beleidsadviseur bij waterschap Hollandse Delta.

     

Terug